Blog

Ben jij ook een veerkrachtige amaryllis?

Ik ben verzot op bloemen. Toen ik een grote doos met allerhande bloembollen tegen een stevige korting op de kop kon tikken, aarzelde ik dan ook niet. Dankzij die aankoop ontdekte ik hoe veerkrachtig de amaryllis is. Zo vormt die bloem een prachtig symbool voor ons allemaal.

Van wit naar groen

Ik kocht de doos met bloembollen, en zette ze zonder te kijken in de garage. Toen ik ze na een maand opende, zag ik twee dikke bollen zitten, met een spierwitte steel. Het was een rode en een wit-rode amaryllis voor binnen. Na een paar dagen in de woonkamer had de bloem zich helemaal herpakt: ze groeide en kreeg een groene steel. Het ging zelfs zo goed dat de steel té lang werd … en knakte. Ik legde de steel neer, en zo zijn er alsnog prachtige bloemen verschenen. Intussen zit er al een tweede steel klaar om weer voor mooie bloemen te zorgen.

Allemaal amaryllis

Eigenlijk zijn wij zoals die amaryllis. Ook al zit je in een job die niet goed voelt (de donkere doos) of mis je steun (de knak in je steel): niets verhindert je om te bloeien en prachtig te zijn zoals je bent … Daar ben ik rotsvast van overtuigd.