Getuigenissen

Jolien

Loopbaanbegeleiding is vooral nuttig voor mensen die zoekende zijn en niet goed weten wat ze willen. Vooral wanneer je een jonge ouder bent, verandert er plotseling veel in je leven. Je betreedt een nieuw hoofdstuk waarin je denkt: ‘We hebben alles, we zijn er’, maar dan komt de vraag: ‘Willen we dit nu echt?’.

Ik heb besloten om naar een coach te gaan die een persoonlijke aanpak hanteert en niet werkt met standaard vragenlijsten. En ik moet zeggen: dat heb ik zeker bij Sofie gevonden. Zij biedt begeleiding van een hoog niveau en stelt de juiste vragen. Ze bood me nieuwe perspectieven, zelfs op emotioneel vlak.

Van meet af aan bracht zij mijn loopbaanvraag helder in kaart en dankzij een haarfijn inzicht in mijn noden, kwaliteiten en persoonlijkheid wist zij mij een traject te bieden dat mijn verwachtingen overtrof. Volgens mij is de kwaliteit van een dergelijke begeleiding te danken aan de passie waarmee Sofie haar werk doet en is het zeer onwaarschijnlijk om een begeleiding van zo’n niveau te vinden in grote organisaties die met vrij gestandaardiseerde trajecten en vragenlijsten werken.

Samengevat zorgde Sofie ervoor dat ik de juiste weg insloeg en stevig in mijn schoenen stond om die te bewandelen. De loopbaanbegeleiding heeft zeker bijgedragen aan belangrijke levenskeuzes die ik erna gemaakt heb.

Dave

De inzichten die ik gekregen heb tijdens het traject zijn dat mijn persoonlijke talenten beter tot hun recht kunnen komen in de juiste werkomgeving. Ik heb mijn zelfvertrouwen herwonnen en ben geduldiger geworden.

Het traject heeft mij een nieuwe werkgever en een andere omgeving opgeleverd.

Ik vond de rustige en oprechte begeleiding fijn. Ik zou anderen aanraden om in coaching te komen bij Sofie.

Tiny

Ik heb geleerd dat ik steeds kan kiezen voor verandering, en dat ik zelf aan het stuur zit. Ik heb geleerd dat perfectie niet hoeft en ik heb mildheid naar mezelf gevonden. Het resultaat van mijn coaching was meer rust en connectie met mezelf.

Sofie laat veel ruimte voor haar coachees en zet haar gevoeligheid, empathie in en weet dat te overgieten met wat humor zodat je in staat bent om meer zelfrelativering toe te staan.

Naast een heel gefundeerde rationele kijk weet Sofie dat te combineren met een zeer menselijk aanvoelen. Naar mening, een uitzonderlijke mix.

Guido

Ik heb leren vooruitdenken, en beseft dat ik wel wat kan, en dat alles goed komt

Ik heb mijn wilskracht opnieuw gevonden. Nu uiteindelijk heb ik zelfs een job gevonden die bij mijn profiel past. En dat zelfs 2 graden omhoog betekent.

Vooraf dacht ik “Wat gaat een career counselor mij nu helpen?”

Sofie wist meteen waar ik aan toe was, zij kon het ook perfect omschrijven. Dat gaf mij een zeer vertrouwd gevoel

Ik zou anderen aanraden om in een traject te stappen, de empathische aanpak, het vleugje humor dat Sofie gebruikt, ze is er echt voor iemand. Ik had echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Julie

Doorheen het brainstormen werd het duidelijk wat mij energie geeft en waar ik blij van word, dat was helpend om gerichter mijn weg te vinden op werkvlak. Daarnaast kreeg ik veel tips en informatie over stappen die ik kon maken, wat enorm helpend was. Ik leerde ook dat er veel meer mogelijkheden zijn binnen mijn werkdomein dan ik dacht (outside the box denken).

Ik heb dankzij de begeleiding durven stappen zetten. Het traject heeft mij meer vertrouwen in mijn capaciteiten en talenten.

Ik voelde dat Sofie mij vanuit haar hart en authenticiteit wilde coachen en dat voelde heel fijn. Het wandelen tijdens de intake vond ik ook zeer aangenaam. Het brainstormen op het white board, het was helpend om alles visueel te maken.

Absoluut zou ik anderen aanraden om zich te laten coachen door Sofie! Omwille van haar authenticiteit en haar zachtheid. Ze dacht altijd mee wat volgende stappen konden zijn, was een zeer fijne cheerleader en ik kon altijd bij haar terecht als ik vast zat! Ik voelde me ook onmiddellijk op mijn gemak!

Levie

Ik heb een beter zicht gekregen op mijn talenten en behoeftes.

Ik heb na mijn Burn-out een nieuwe start gevonden.

Het traject heeft mij de moed opgeleverd om iets helemaal anders te doen: van HR naar dierenarts assistent.

Vooraf was ik wel bezorgd: “Wat als het niet helpt?”

Wat ik prettig vond was de persoonlijke klik. Ik zou anderen aanraden om bij Sofie in coaching te gaan, vooral voor de rustige en zorgzame aanpak.

Liesbet

De inzichten die ik gekregen heb zijn “Hoe je limieten kennen, en wat er mee doen”.

Ik was na het traject klaar voor een grotere verantwoordelijkheid te nemen in mijn job. Het traject heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd.

In de begeleiding heb ik de mentoring, tips en tricks geapprecieerd.

Ik zou Sofie aanraden om dat het traject heel flexibel is.