Blog

Een fixer zoals MacGyver?

Ik reed vanmiddag naar huis van de revalidatie, goed getaped op mijn rug en bekken, zodat ik er weer wat tegen kan. Onderweg stopte ik in de winkel, om een nieuwe rol duct tape te kopen, want dat is toch oh zo handig voor reparaties en klusjes in huis… Ineens vroeg ik me vanalles af… Hoeveel soorten plakband/tape heb jij in huis? Ik alvast een hele boel! En neem je ook sneller je toevlucht tot wat tape, dan tot de accuboormachine, schroeven, bouten etc? En doen we dat eigenlijk met onszelf ook? Gaan we voor een plakker op de wonde, of zoeken we dieper en verder? En staan we erbij stil, wanneer een plakker of tape goed is, en wanneer we duurzamere oplossingen moeten zoeken? Neem je een vakantiedag op omdat je er zin in hebt? Of neem je een vrije dag omdat het écht niet meer gaat en je smacht naar een momentje van rust en van routine doorbreken?

Ik heb me professioneel ook al wel eens laten verleiden tot een plakker verschaffen. Hulp bij solliciteren is soms zo’n plakker: met een goede voorbereiding op vragen die je kan verwachten en met de perfecte afgestemde keurige cv, heb je al veel meer kans om die job te scoren. Wanneer je vervolgens een aanbod krijgt voor de job die bij je past en waarin je je goed voelt, is dat helemaal prima. Wanneer je dankzij goede voorbereidingen in een functie terecht komt, waarin je talenten geen plaats krijgen, heb je op een bepaalde manier pech wanneer je dat aanbod krijgt en “ja” zegt. Soms win je meer en sneller door de tape even te laten voor wat die is, op youtube te kijken welke stappen er nodig zijn voor een grondig “onderhoud” of “klusje” en alvast je boormachine op te laden voor je start. En toch ben ik tegelijk ook weer blij dat ik mijn MacGyver tape voorraad heb bijgevuld, klaar voor klusjes in huis… want soms is het gewoon handig om een losgekomen tafelpoot snel vast te plakken voor je aan het grondige werk begint…

Wil jij voor je collega’s of voor jezelf gaan voor de duurzame aanpak, contacteer mij voor een vrijblijvende kennismaking. (ter info: de stoelpoten in mijn praktijk zijn geschroefd en niet geplakt 😉 )