Blog

Welke taken doe jij met heel veel passie?

Mijn ouders vertelden laatst dat onze huisdokter een dichtbundel uitbracht. Ik heb sinds mijn tienerjaren wel iets met poëzie, dus heel benieuwd begon ik te lezen… ik vond er het gedicht hieronder, dat voor mij wel mooi aansluit bij wat coaching doet: (terug)vinden van wat er al in je zit, en zo jezelf beter leren kennen en dichter komen bij waar je wil zijn.

Waarom schrijf ik nu over mijn vroegere huisarts? Ik moest ineens denken aan hoe blij hij werd, toen hij onze vinger kon naaien, en ook hoe tof hij het vond, als we eens met iets bij hem kwamen, dat niet evident was, waar hij wat voor kon opzoeken en uitzoeken. Die passie voelen, toen hij zijn job deed, dat heeft mij wel beïnvloed. Ik vind het fijn om patiënt en klant te zijn bij mensen die iets met passie doen.

Zo moest ik een (achteraf gezien heel onschuldige) “sproet” laten verwijderen. De huidige huisarts vroeg “Waar wil je dat laten doen, bij een dermatoloog?”, waarop ik zei “Word je er blij van om dat te doen, want dan laat ik het graag bij jou doen?”. En effectief, ook mijn huidige huisartsen doen dat met veel liefde, toewijding en goesting. Het werd een naaiwerkje om u tegen te zeggen.

Welke stukken van je job doe jij met alle liefde, passie en goesting van de wereld? En waar wil je in de toekomst meer van doen?